Suurimmat risteilyalukset

Isoimmat risteilyalukset tarjoavat parhaan viihdekattauksen ja ravintolapalveluita riittää jokaisen matkustajan makuun. Myös hyttivalikoimassa on eniten valinnanvaraa suuremmilla laivoilla. Valitse reissusi tarjoaja määränpään mukaan tai lähde viihtymään tietylle suosikkialuksellesi.

Tallink Silja Line

Silja Line -varustamon omistaa nykyään virolainen AS Tallink Group. Sen toiminta alkoi vuonna 1957 ja kalustoon on vuosien aikana kuulunut niin Itämeren alueen suurimpia matkustaja- kuin rahtilaivojakin. Silja Line -brändin alla kuljetaan Turusta ja Helsingistä Tukholmaan ja Tallink-nimen alla taas Helsingin ja Viron väliä. Tallink Silja omistaa 14 alusta ja neljä hotellia ja sillä on toimintaa kuudessa eri maassa. Yli 7000 työntekijää työskentelee Tallink Silja Linelle ja sillä on vuosittain lähes 10 miljoonaa matkustajaa.

Viking Line

Ahvenanmaalainen Viking Line -varustamo on perustettu vuonna 1959. Viking Linen laivat liikennöivät Turusta Maarianhaminan tai Långnäsin kautta Tukholmaan, Maarianhaminasta Kapellskäriin tai Tukholmaan sekä Helsingistä Tukholmaan ja Tallinnaan. Viking Linella on seitsemän laivaa ja vuonna 2021 sen kalustoon liittyy uusi alus, kun M/S Viking Glory valmistuu ja ottaa Amorellan paikan Turku – Tukholma -reitillä. Viking Linella on noin 3000 työntekijää ja sen toiminta-alueena on Suomen, Ruotsin ja Viron merialueet ja satamat.

Eckerö Line

Eckerö Line aloitti toimintansa vuonna 1994, mutta sen emoyhtiöllä on kokemusta laivanvarustajana toimimisesta jo 1960-luvulta lähtien. Laivayhtiön ainut matkustajalaiva, vuonna 2001 valmistunut M/S Finlandia, risteilee Helsingistä Tallinnaan suuntaavalla reitillä. Samaan konserniin kuuluu myös yhtiö Eckerö Linjen, jonka lippulaiva M/S Eckerö liikennöi Eckerön ja Ruotsissa sijaitsevan Grisslehamnin välillä. Eckerö konsernille työskentelee noin 900 henkilöä ja sillä on vuosittain noin 3,5 miljoonaa matkustajaa.

St. Peter Line

Helsingin ja Pietarin välistä reittiä liikennöivä St. Peter Line on vuonna 2010 perustettu venäläinen laivanvarustamo. Vuonna 2016 se yhdistyi jo 1950-luvulla toimintansa aloittaneen italialaisen Moby Linesin kanssa. Laivayhtiön M/S Princess Anastasialla voit nauttia kansainvälisestä tunnelmasta ja viettää matkasi yhteydessä kokonaisen päivän Pietarin nähtävyyksiin tutustuen. Laivayhtiön todellinen valttikortti on palvelu, jonka avulla matkustajien on mahdollista viipyä Pietarissa jopa kolmen vuorokauden ajan ilman viisumia.