Listalta löytyy herkkuja

Laivoilla, joilla on useampia ruokapaikkoja, voit valita seisovan pöydän lisäksi jonkun a la carte -ravintoloista. Vaihtoehtoja on yleensä runsaasti ja mitä suuremmasta risteilyaluksesta on kyse, sitä enemmän valikoimaa riittää. Yhdistele erilaisia annoksia useamman ruokalajin kokonaisuudeksi tai kokeile valmiiksi muokattua menua.

Valitse mieleisesi teema

Tarjolla olevat ruokalajit vaihtelevat ravintolan teeman mukaan. Italialaisen ravintolan listalta voi olettaa löytävänsä pizzoja, pastoja ja salaatteja, kun taas pihviravintolassa pääosassa ovat taidokkaasti laatulihasta valmistetut tirisevät pihvit, joiden lisäksi tarjolla voi olla myös hampurilaisannoksia ja ranskalaisia. Meren antimia tarjoavasta ravintolassa taas voi herkutella erilaisilla kala- ja äyriäisruuilla ja monesti tämän ravintolan kruununa on mahtavan runsas äyriäisvati, josta yleensä voi nauttia kaksi ruokailijaa tai vaikka koko pöytäseurue. Simpukoiden ja erilaisten rapujen lisäksi annos voi sisältää myös ostereita tai puolitetun hummerin.

Fine Diningia ja kokin parhaat

Laivaristeilyllä on mukava kokeilla paitsi perinteisiä herkkuja ja kaukomaiden makuja, mutta myös jotain astetta vieläkin hienompaa. Fine dining on erityinen kokemus ja laivan parhaan ravintolan ruokalistalta löydät varmasti kaikkein erikoisimpia ja parhaimpia herkkuja. Pienten, mutta toinen toistaan herkullisempien, annosten valitsemisen lisäksi voit valita ennalta muokatun menun, johon kuuluu kokin parhaiden suositusten lisäksi usein myös juomapaketti, jonka valinnat tuovat ruuasta esiin sen parhaat makuelämykset.

Jälkiruoka kruunaa aterian

Laivaristeilyllä on tarkoitus hemmotella itseään ja parhaiten se onnistuu nauttimalla erilaisista tarjoiluista kokonaisvaltaisesti. Aterian päätteeksi kannattaa nauttia mieleisensä jälkiruoka, joka aateloi ravintolaelämyksen. Tarjolla on usein erilaisia kakkuja, juustoja ja jäätelöitä, joista voit valita oman suosikkisi.

Kahviloita jokaisen makuun

Pienempään nälkään voit nauttia pientä suolaista laivan kahvilassa. Tarjolla on yleensä erilaisia täytettyjä patonkeja, sämpylöitä ja kolmioleipiä sekä perinteisiä katkarapu- ja paistileipiä. Lisäksi ainakin Viking Linen kahvilasta on mahdollista valita ruoka-annos seisovasta pöydästä, joka punnitaan kassalla ja annoksesta maksetaan painon mukaan. Kahvilasta löytyy myös aamupalatarvikkeita, jos aamupalabuffet on sinulle liian runsas. Jugurttien, myslin ja murojen lisäksi voit nauttia teetä, kahvia tuoremehuja ja hedelmiä. Jos kahvihammasta alkaa kolottaa risteilyn aikana, kahvilasta löydät tavallisen kahvin ja erikoisjuomien kaveriksi erilaisia keksejä, leivoksia sekä kakkuja.