Päiväristeilyt

Risteilyloma antaa hengähdystauon omasta arjesta ja mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen rentoutumiseen. Toisinaan saattaa kuitenkin tuntua siltä, että lomalle ei vain yksinkertaisesti tahdo löytyä riittävästi aikaa. Risteilemään voi kuitenkin lähteä, vaikka aikaa olisi vain yhden lomapäivän verran. Itämeren risteilyt ja parhaat alukset tarjoavat vaihtoehtoja jokaiselle. Voit valita reissun, jossa paluu kotisatamaan on vielä saman päivän aikana ja nauttia risteilyn parhaista puolista tiukemmankin aikataulun puitteissa.

Piknik Turun saaristossa

Turusta Ahvenanmaalle suuntaava piknik-risteily on jo klassikoksi muodostunut merimatka. Matka alkaa aikaisin aamulla Turun satamasta ja voit nauttia kauniista saaristomaisemista ja ihailla Ruissalon pitsihuviloita risteilyaluksen lipuessa rauhallisesti kohti Ahvenanmaata. Iltapäivällä laivan saavuttua Maarianhaminan satamaan tapahtuu ripeä laivanvaihto, jonka ansiosta pääset kokemaan kummankin Turusta lähtevän risteilyaluksen tarjonnan. Ja mikä parasta, palaat illaksi takaisin Turkuun jälleen yhtä kokemusta rikkaampana.

Piknik-risteilylle pääset Viking Linen Turku–Tukholma-väliä liikennöivien alusten kanssa. Aamulaivalla voit nauttia herkullisen aamiaisen tai vaikka aikaisemman lounaan. Vaihtoehtoisesti voit jättää ruokailun paluulaivalle ja ateriasi voit nauttia joko seisovassa pöydässä tai valita itse annoksesi jossain laivan useista ravintoloista. Piknikillä sinulle jää myös aikaa tehdä ostoksia, nauttia kauneudenhoitopalveluista, saunasta ja porealtaista sekä pyörähtää tanssilattialla. Ota myös osaa muihin aktiviteetteihin, joita laivalla on tarjolla aina karaokesta erilaisiin visailuihin. Perheen pienimmät voivat temmeltää lasten leikkihuoneessa, joita tällä reissulla pääsee kokemaan tuplasti.

Päivässä Tallinnaan ja takaisin

Voit lähteä päivän kestävälle risteilymatkalle myös Helsingistä. Valittavanasi on useita erilaisia vaihtoehtoja riippuen siitä, mitä matkaltasi odotat.

  • Eckerö Linen 12 tunnin Tallinnaan suuntaava risteily lähtee aamuyhdeksältä ja palaa takaisin samana iltana. Tähän reissuun sisältyy reilusti aikaa maissa shoppailuun tai nähtävyyksien kiertämiseen.
  • Viking Linella voit lähteä piknik-risteilylle myös Helsingistä Tallinnaan. Tällä reissulla ei ole laivanvaihtoa, vaan sama laiva palaa takaisin Helsinkiin. Voit lähteä reissuun aamulla, jolloin paluu on iltapäivällä. Myös päivälähtö on mahdollinen, jolloin paluu on myöhään illalla.
  • Silja Linella on useita eri vaihtoehtoja Helsinki–Tallinna-reitille jokaisena viikonpäivänä. Voit lähteä liikkeelle jo aamutuimaan, jolloin voit valita, miten pitkään haluat viihtyä maissa. Vaihtoehtoisesti voit lähteä liikkeelle vasta iltapäivästä, jolloin laiva on takaisin perillä puolen yön jälkeen.