Ahvenanmaa ja Ruotsi

Ahvenanmaalle ja Ruotsiin suuntaavat risteilyt ovat erityisen suosittuja. Matkaan voit lähteä joko Turusta tai Helsingistä ja voit räätälöidä matkasi sen mukaan, mitä reissulta odotat ja miten pitkään ehdit olla matkalla. Jos aikataulusi sallii, kannattaa risteilyyn yhdistää kaupunkiloma ja tutustua määränpäänä olevaan kaupunkiin hieman lähemmin. Voit ottaa reissuun mukaan myös oman auton, jolloin erilaisten retkien tekeminen kohdekaupungissa on huomattavasti helpompaa. Ole tarkkana ja ota mukaan tarvittavat asiakirjat, jotta et kohtaa matkalla yllätyksiä. Autolla matkaillessa rekisteröintitodistuksen I-osa tarvitaan ulkomailla sekä myös Ahvenanmaalla. Lisäksi reissussa kannattaa aina olla myös henkilötodistus. Vaikka Ruotsiin matkustaessasi et tarvitse matkustusasiakirjaa, tarpeen tullen henkilöllisyys tulee voida todistaa esimerkiksi henkilökortilla tai ajokortilla.

Vietä lomapäivä Ahvenanmaalla

Ahvenanmaa on mitä mainioin lomakohde ja etenkin kesällä matkustaville tekemistä ja nähtävää riittää. Helsingistä järjestetään toisinaan Päivä Maarianhaminassa -risteilyjä, jolloin voit nauttia risteilystä ja viettää koko päivän tutustuen tähän mielenkiintoiseen kaupunkiin. Ahvenanmaahan voi tutustua varaamalla miniloman Maarianhaminassa. Varaa yöpyminen jossain useista kaupungin hotelleista ja kierrä aluetta omatoimisesti joko omalla autollasi tai vuokraa polkupyörä.

Tutustu merellisen Maarianhaminan nähtävyyksiin ja vieraile merikorttelissa tutustumassa veneiden perinteiseen rakennustapaan. Vieraile myös Länsisatamassa sijaitsevassa Merimuseossa, jossa on nähtävää ja koettavaa kaikille niin merenkulusta kiinnostuneille kuin merta jo paljon nähneillekin. Merenkulkumuseon läheisyydessä sijaitsee myös museolaiva Pommern, joka on yli 100 vuotta vanha Skotlannissa valmistettu rahtilaiva. Lisäksi kaupungista löytyy muitakin nähtävyyksiä sekä tapahtumia koko kesän ajan.

Lomaile Ruotsissa

Sekä Turusta että Helsingistä lähteviin risteilyihin voit yhdistää kaupunkiloman Tukholmassa. Olipa kyseessä Päivä Tukholmassa -risteily tai hotelliyöpymisen sisältävä matka, voit olla varma, että Ruotsin pääkaupunki tarjoaa nähtävää ja koettavaa sekä aikuisille että lapsiperheille. Vieraile kuninkaanlinnassa tai jossakin jännittävässä keskustan lähellä olevissa museossa. Abba-museo kiinnostaa monia ja sen läheisyydessä oleva viikinkiaikakaudesta kertova museo vie ajassa taaksepäin aina muinaisten pohjoisen sankareiden aikaan. Läheisessä Gröna Lundin puistossa voi viettää mukavaa lomapäivää ja lapsiperheet pitävät alueella sijaitsevasta huvipuistoalueesta sekä eläintarhasta. Jos mukanasi on oma auto, ehdit vierailla ihailemassa hieman kauempanakin sijaitsevia kohteita.